De marathon van Tokyo in Japan. WOW, war een belevenis, wat een sfeer!
Met 10.000 vrijwilligers struikel je er bijna over, en allemaal willen ze helpen, zo vriendelijk en gastvrij.

Stond in startvak B, en dat was nog best druk. De nodige verkleedpartijen, het leek wel carnaval.
Kon goed wegkomen, ging toch weer te snel, maar de 1e 5km gingen dan ook naar beneden.

De start werd opgesierd door de nodige confetti kanonnen, de lucht was vol met witte hartjes, waar je doorheen moest, heel bijzonder.Liep na 10km ineens naast een andere Nederlander, die op 3h10 wegging, even mee gekletst, maar hij kreeg het lastig en liet mij lopen.Halverwege kwam ik door in 1h34 wat nog makkelijk ging, maar toch te snel.
Bart en Dennis van de organisatie Tui stonden op 3 punten foto’s te nemen, zij leefden echt mee.Bij 30km ( zover ben ik in de training niet gekomen) voelden de hamstrings wat zwaarder aan, en ging het een tandje langzamer.
Vanaf 34 was ik bang voor kramp, dus nog iets rustiger, en km voor km aftikken.Na 40km voor het eerst boven de 5min/km en was het overleven.
Daar haalde een dame mij in, verkleed als Wonderwoman, ik dacht even dat ik hallucineerde.Nog even op de tanden bijten, Garmin zij 42,195 maar ik moest toch nog 700meter door.
Wel gehaald, in een tijd waar ik zeer tevreden mee ben, zeker gezien de matige voorbereiding. Tokyo is zeker een aanrader!