Halve van Renswoude laatste wedstrijd voor Anna Diepeveen

Na ruim 100 wedstrijden in de laatste tien jaar, stopt Anna Diepeveen (74) met hardloopwedstrijden. Als afscheid liep ze afgelopen zaterdag (4 november) op de drempel van haar 75e verjaardag nog de 5 kilometer prestatieloop tijdens de Halve van Renswoude. Tijdens de laatste wedstrijd liepen onder andere Berlinda van Maurik en Francis Roseboom met haar mee. Andere vaste loopmaatjes stonden bij de finish met een groot spandoek . Bij de finish waren er bloemen namens alle leden en werd Anna opgewacht door veel lopers van onze vereniging.

Alleen al tussen haar 65e en 75e jaar deed Anna Diepeveen mee aan zo’n 125 loopwedstijden. Bij vrijwel alle grote en kleine prestatielopen in de regio verscheen ze aan de start: de Bergrace by Night, de Cuneraloop, de Kippenren, de Valleyrun, de Utrecht Marathon, de Zevenheuvelenloop, de Kwintenlooyen Winterrun, de Prattenburgrun, de Groot Ginkelse loop, de Heuvelrugloop en de Horaloop. Zaterdag deed ze het rustig aan en genoot ze van de laatste wedstrijd in Renswoude. In een tijd van 36.53 eindigde ze op de 16e plaats. De wedstrijdschoenen hangt ze nu aan de wilgen, al blijft ze nog wel af en toe trainen.

In de Veenendaalse krant een verslag vind je hier: http://veenendaalsekrant.nl/deel-je-nieuws-artikel/halve-van-renswoude-laatste-wedstrijd-voor-anna-diepeveen-74-291431